Ingredienser
• Ca. 500g kyllingekød (bryst eller inderfilet) skåret i store stykker
• 2 tsk Cajun krydderi.
• 400-500 g røget pølse, feks. Andouille eller Chorizo Skær pølserne i 1 cm stykker
• Olie til stegning
• 1 dl vegetabilsk olie (majs eller evt. olivenolie)
• 1 dl hvedemel
• 2 store løg, hakkede (rødløg anbefales, da de smager bedst)
• 2 grønne (ell. røde peberfrugter), udkernede og hakkede
• 4 stilke bladselleri, hakkede
• 4-5 fed hvidløg, pressede
• 1.2 l hønsebouillion (mere hvis man vil have suppe konsistens)
• 2 laurbærblade
• Evt. chilisauce
• 1 bundt forårsløg, skåret i 1 cm stykker
• 1 bundt bredbladet persille, hakket. Brug for alt i verden IKKE kruspersille - det kommer til at smage rærligt).  Bemærk, at persillens stængler også er særdeles velsmagende - en anelse mere sød i smagen end bladene. Du kan derfor roligt bruge hele urten.

Tilberedning Kyllingestykkerne drysses m. Cajun-krydderi og brunes grundigt på en pande. Tag kyllingen op, og brun dernæst pølsestykkerne. Sæt også dem tilside. I en gryde tilberedes en mørk roux af olie og hvedemel. Når roux'en har den rette farve (lysebrun) tilsættes løg, peberfrugt, bladselleri og hvidløg. Dette stopper bruningen. Efter 3-5 min. tilsættes boullion, laurbærblade, timinan og chili-sauce sammen med kyllinge- og pølsestykkerne. Bring det i kog. Lad det småboble i cirka en halv time. Tilsæt okra, og giv det en halv time til. Endelig tilsættes forårsløg og bredbladet persille, hvorefter det simrer videre i 5 minutter. Serveres i dybe tallerkener. Tilbehør: ris, kidney bønner og evt. majsbrød.
Roux Roux kan tilberedes med eller uden olie. Jeg foretrækker det sidste, men prøv dig frem. Hvedemelet (og olien, hvis du vælger dette) opvarmes under stadig omrøring under svag varme. Husk at stille et glas rødvin eller en pilsner i nærheden af dig. Så har du noget at hygge dig med imens, for det tager tid.

Cajun blanding:
2 1/2 spsk paprika
2 spsk salt
2 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
1 spsk. sort peber
1 spsk cayennepeber
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret timian.



IMG_5403