• 200 g fuldkornslasagneplader
• 500 g fersk laks uden skind
• 500 g frossen hel spinat
• 200 g mascarpone
• 150 g frisk parmesan
• 2 stk. skalotteløg
• 0,5 dl fløde
• 3 stilk frisk oregano
• 1 ds. hakkede, flåede tomater
• 0,5 dl hvidvin
• 1 fed hvidløg
• olivenolie
• lidt muskatnød
• salt
• peber
• evt. citron

  • Løgene finthakkes og svitses i lidt olivenolie.
  • Spinat tilsættes og varmes igennem, til den er tøet op.
  • Hæld hvidvin ved og lad det koge kraftigt ind, så alkoholen fordamper, før du tilsætter mascarpone, salt, peber og muskat.
  • Marinér eventuelt laksen i saften og skallen af en citron i et par timer, inden den skal bruges.
  • Hvidløget hakkes og sauteres i 1 spsk olivenolie. Hæld tomater ved sammen med frisk oregano, salt og peber. Rund af med fløde.
  • Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagne­plader som bund.
  • Fordel et lag laks, spinat og tomatsauce, drys med parmesan, nyt lag lasagneplader og så videre, til ingredienserne er brugt op.
  • Bag i en 200° varm ovn i cirka 30 minutter­ og servér med en sprød salat.