Med en skarp kniv tager det kun et par minutter af fjerne de uønskede sener
culotte03
Herefter skal du “ridse” oversiden af culotten. Du skal lave et ternet mønster og du må helst ikke skære helt ned til kødet. Hvis din kniv er meget skarp, så kan du nøjes med at trække den hen over overfladen uden at trykke ned.
Så er det tid til den sidste del af forberedelsen: Hvidløg og salt. Det er smag og behag hvor meget man skal bruge. Selv bruger jeg 5-6 fed hvidløg og 2 tsk salt. Fordel de 2 ting jævnt over overfladen og stil nu culotten i det ovnfaste fad:
culotte06
Her er hvad du skal gøre:

interval
Step 1: Stil culotten i den 180 grader varme ovn (Interval 1).
Step 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 2).
Step 3: Sæt culotten tilbage i ovnen (Interval 3).
Step 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 4).
Step 5: Kom et stegetermometer i culotten så spidsen af nålen er i midten af kødet:
Step 6: Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 55 grader – hverken mere eller mindre. På den steg jeg brugte i dag tog dette step 15 minutter.
Step 7: Pak culotten ind i mindst 3 lag stanniol (jeg bruger selv 4), hæld vædsken fra det ovnfaste fad ud og stil pakken tilbage i fadet:
Step 8: Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. (Det var ikke en skrivefejl – der er faktisk tale om femogfyrre lange minutter).
Nu kan du skære kødet – og det er med garanti mørt og dejligt rosa:
Vigtigt: Husk altid at starte med at skære fra den spidse ende af culotten. Når du knap halvejs inde i stegen skal du begynde at skære på den anden led.