Svinekæber i øl
Jeg laver denne opskrift i en stegeso i kuglegrillen.
Ingredienser (4 personer): ca 800-1000g svinekæber 1/2 liter kalvefond 1 god øl gerne Ale eller lign. Jeg bruger London Pride, Premium Ale 4 gulerødder (evt. andre rodfrugter) 3 løg
100 gram champignon eller andre svampe 3-4 fed hvidløg frisk rosmarin og timian efter smag 2-3 laurbærblade fløde til saucen mel salt og peber
evt. kulør
Forberelse: 15 minutter Tilberedning: 2,5 timer
Tænd op under kulstarteren.
Start med at stege grofthakkede løg let gyldne så sødmen kommer frem. Kom dem op i stegesoen.
Puds sener af svinekæberne. Lav en blanding af mel, salt og peber, og vend kæberne heri. Varm en pande med lidt olie. Brun svinekæberne på begge sider ved høj varme og læg dem i stegesoen sammen med resten af ingredienserne. Sæt låget på stegesoen og placer den over indirekte varme og luk kuglegrillen.
Efter ca. to timer tages stegesoen ud
Læg svinekæberne i en skål for sig. Si resten og gem grøntsagerne i en anden skål. Hold grøntsagerne lune med staniol over. F.eks. i ovnen ved ca. 75 grader.
Kog sovsen ind til den har den ønskede smag og konsistens. Tilsæt fløde eller jævning og evt. lidt kulør. Kom svinekæberne i saucen og lad dem varm igennem.
Svinekæberne serveres med f.eks.kartoffelmos - jeg har i dette tilfælde brugt sydtyske spätzle og pyntet med rødbedespirer, persille og friterede løg.


imgp2543