1 blomkål
40 g smør
1.5 spsk hvedemel
3 dl sødmælk
4 æg
Rasp
100 g revet ost
Lidt smør til formen


Del blomkålen i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har masser af bid. Gem lidt af kogevandet.

Smelt smørret i en lille gryde, og hæld melet i. Tilsæt mælken og lidt af kogevandet fra blomkålen. Lad saucen koge godt igennem, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.

Del æggene i blommer og hvider. Lad saucen køle lidt af, og rør så æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.

Tænd ovnen på 200°. Smør formen, og drys halvdelen af raspen i.

Hæld ¹/₃ af æggeblandingen i formen, og læg blomkålen ovenpå. Hæld resten af æggeblandingen over, og drys med revet ost og resten af raspen. Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter. Sørg for ikke at åbne ovnlågen under bagningen, da det får gratinen til at falde sammen.



Skærmbillede 2019-01-21 kl. 21.13.40